19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan, Konya Milletvekili Hasan Ekici: “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün gençlere emanet ettiği bugünü yurdumuzun dört bir yanında yine coşkuyla kutladık.” dedi.

14 Mayıs Milletvekilliği genel seçimlerinde, Gelecek Partisi kontenjanından CHP Konya Milletvekili seçilen Hasan Ekici, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına 16 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuruyla İstanbul'dan yola çıkarak, Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 104. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı, zor şartlarda verilen mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, ülkemizin yeniden var olmasının en önemli dönüm noktalarından birisidir.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı geleceğimiz ve umudumuz olan gençliğe armağan etmiştir. Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye’nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi gençlerimizdir.  Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için en başta gelen görev ve sorumluluk gençlerimizdedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın bayramını kutluyorum.”