TBMM plan ve bütçe komisyonu 2024 mali yılı bütçe görüşmeleri esnasında, MHP Konya Milletvekili Bozkırlı Mustafa Kalaycı tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Konya geneli ile ilgili yönelttiği bazı soruları arasında, “Belören-Bozkır Yolu Ne Aşamada? Seydişehir-Bozkır Yolu Ne Zaman Bitecek?” diye sordu. 


Bakan Uraloğlu’nun, Kalaycı’ya verdiği cevapları arasında ise Bozkır Postası Gazetesi olarak Bozkır’ı ilgilendiren sadece Belören-Bozkır yolunun cevabı ile Seydişehir-Bozkır Devlet yolunun cevabını yayınlıyoruz.


TBMM plan ve bütçe komisyonu 2024 mali yılı bütçe görüşmeleri esnasında, MHP Konya Milletvekili Bozkırlı Mustafa Kalaycı tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yönelttiği soruları arasında, “Belören-Bozkır Yolu Ne Aşamada? Seydişehir-Bozkır Yolu Ne Zaman Bitecek?” diye sordu. Bakan Uraloğlu’dan, Kalaycı’ya gelen cevapları aynen yayınlıyoruz.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Kalaycı’nın sorduğu sorusunda, “Belören-Bozkır arası bölünmüş yolun ne olduğunu?” sormasına rağmen, Bakan Uraloğlu, Belören-Bozkır yolu olarak bile isim vermeden: “Yatırım programında bulunan yolun bütçe imkanlarına göre ihale edilmesi planlanmaktadır” derken, 35 kilometre uzunluğundaki yolun Bölünmüş Yol projesi bulunmaktadır. Yatırım programında bulunan yolun bütçe imkanları dahilinde önümüzdeki dönemde ihale edilmesi planlanmaktadır.” demekle yetindi.
Yani burada Bozkır Postası gazetesi olarak anladığımız kadarıyla Bakanın yukarıdaki paragrafta yaptığı açıklamalarında, halkımız arasında Sarıoğlan-Bozkır arası olarak bilinen ve kayıtlarda Belören-Bozkır yolu olarak geçen bölünmüş yol projesinin yatırım programında olduğunu söylemekte yetinen Bakan’a bizlerde Bozkırlılar olarak diyoruz ki; “Bozkır’a gelince bütçe imkanları dahilinde önümüzdeki dönemde ihale edilmesi planlanmaktadır deniliyor ve önümüzdeki dönem kesin ihalesi yapılacak denilmiyor. Burada da Bakanın Kalaycı’ya verdiği kaçamak cevabı sizlerin takdirine bırakıyoruz. 
Sarıoğlan-Bozkır arası bölünmüş yol projesi 2021 yılının bütçe görüşmelerinden sonra o tarihte Milletvekili Bozkırlı Ziya Altunyaldız’da gazetemize verdiği haberine göre; “Müjde Müjde” Sarıoğlan-Bozkır arası bölünmüş yol projesi 2022 yılı programına alındı” demişti. Ama ne hikmetse 2 yıl geçmesine rağmen ihalesi bile yapılmadı. Yani Bakan diyor ki; yatırım programında, Sayın Bakan Sarıoğlan-Bozkır yolu zaten 2022 yılının yatım programına 2021 yılında alınmıştı. Bakan’ın açıklamalarını ve biz Bozkır Postası Gazetesinin açıklamalarını da siz Bozkırlıların takdirine bırakıyoruz.
Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın yine Bozkır’ı ilgilendiren ikinci sorusunun ise “Seydişehir-Bozkır Yolu Ne Zaman Bitecek?” sorusuydu.
Bakan’ın bu soruya verdiği cevabı ise şöyle; “Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu toplam 46 kilometre uzunluğunda olup önceki yıllarda 16 km’si Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı Tek Yol olarak tamamlanmıştır. Söz konusu yol yatırım programında bulunmakta olup geriye kalan 30 kilometrelik kesimin projesi hazırdır.” demiş. Yani burada da Bozkır Postası Gazetesi olarak anladığımız kadarıyla Bakan’dan kaçamak bir cevap verilmiş. Bu cevabın takdirini de sizlere bırakıyoruz.