Bozkır ve Bozkır’a bağlı dış mahallelerde vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Sadettin Saygı, 2019 yılında göreve gelirken, Bozkır için söz verdiği proje ve çalışmalarının neredeyse tamamını, Ak Parti Bozkır İlçe Teşkilatıyla ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte bir ekip ruhuyla gerçekleştirmiş olmalarının mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, “Her şeyden önce Bozkır’a huzur ve birlik beraberlik getirdik. Bozkır bizim bitmeyen aşkımız, daha yapacak çok işimiz var.” dedi.

Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı ilçeye bağlı mahalle ziyaretlerine aralıksız devam ederken, mahallelerdeki yapılan hizmetleri ve eksiklikleri de birebir giderek yerinde gördüğünü ve incelediğini de sosyal medyada görüyoruz. Başkan Saygı, bu yaptığı çalışmalarıyla adeta halkımızın gönlünde taht kurduğu ve her zaman halkın içinde olduğu da gözlerimizden kaçmıyor.
Başkan Saygı’nın belirli günlerde ilçenin farklı farklı mahallelerine konuk olduğu gibi halkın içinde halkla hasbihal ederek sıcak ve samimi davranışlarıyla da dikkat çektiği, Bozkır’da birlik ve beraberliği pekiştirdiği gibi Bozkır’da huzur ortamının artmasına da vesile olduğu görülüyor.
Gazetemiz muhabirinin yönelttiği sorular üzerine Başkan Saygı, Bozkır ile Bozkır’a bağlı dış mahallelerimize sık sık giderek her zaman olduğu gibi sözü önce halkımıza bıraktığını ve öncelikle kendisine yöneltilen sorunları dinlediğini sonra da tek tek cevapladığını belirtirken, sırasıyla her gördüğü ve duyduğu sorunların üzerine yine ekip arkadaşlarıyla birlikte birebir gittiğini söyledi. 
Gazetemiz muhabiri 2024 yerel seçimlerinin yaklaşması nedeniyle kendisine adaylığının sorulması üzerine de bir açıklama yapan Başkan Sadettin Saygı, “2024 yerel seçimlerinde Allah nasip ederse bir dönem daha niyetimiz var. Hepiniz bu süreçleri biliyorsunuz, parti merkezlerimiz değerlendirme yapıyorlar. Sonuçta son söz onların, ancak biz kendi açımızdan adaylığımız konusunda bir problem görmüyoruz.” diyerek, buradaki en önemli belirleyici faktörün Bozkırlı hemşehrilerimizin olduğunun da altını çizdi. 
“Her insan kendi emeğinin şahididir” diyen Başkan Saygı, ancak son 5 yılda Bozkır için verilen emekleri herkesin rahatlıkla görebileceğini de sözlerine eklerken, biz şu anda görevimizin başındayız ve Bozkır ve Bozkırlı için işimize bakıyoruz. 
Başkan Saygı, “Biz göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar sayılamayacak kadar her gördüğümüz sorunlara el atarken hem Bozkır merkezde hem de mahallelerimizde girilmeyen sokaklara ve caddelere yaptığımız hummalı çalışmalar ile el attık. Çevre düzenlemesinde ise neredeyse el atmadığımız yer kalmadı. 
Bu hizmetlerin yanında Bozkır’da iş istihdamını sağlamak için de İstanbul’daki iş adamlarımızla yaptığımız görüşmeler çerçevesinde, Bozkır’a tekstil, çanta atölyelerinin kurulmasına vesile olduk. Bir nebzede olsa Bozkır insanımıza iş istihdamı sağlanmasına vesile olduk.  
Konya ilçeleri içerisinde, 700 bin metrekare kilitli taş döşememizle adeta Bozkır rekor kırdı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın destekleriyle mahallelerimizi çamurdan kurtardığımız gibi, Bozkır’da da sıcak asfalt yapmadığımız cadde sokak kaldı mı? Asfalt yaptığımız yollarımızın asfalt yapılacağına kimse inanmazdı. Ben buradan Bozkırlı hemşehrimiz Sayın Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor ve kendisine şükranlarımı sunuyorum.
Yukarıda saydığımız hizmetleri yaptığımızı hem Bozkır’da hem de dış mahallelerimizde vatandaşlarımız görüyor. Kısaca biz Bozkır için işimize baktık. Biz Bozkır’ı ve Bozkır’ın insanını çok seviyoruz. Onun için daha yapacak çok işimiz var.” dedi.
Öte yandan Bozkır             Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır’a gelen diğer hizmetlerde de emekleri olan, eski çevre ve şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a, bir önceki dönem Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’ya, Konya Milletvekillerinden Bozkırlı Ziya Altunyaldız’a, Mustafa Kalaycı’ya, diğer Konya Milletvekillerine, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’ya ve Yönetim Kurulu Üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederken, en kalbi duygularıyla da şükranlarını sunarak konuşmalarını tamamladı.