Kaldırımlara verilen düzenleme ile sınır getirildiğinden dolayı rahatça kaldırımlarda yürüyen vatandaşlarımız, Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut’a teşekkür ederlerken, aynı şekilde yol kenarına arabalarını getirip akşama kadar dükkan önlerinde park edenlere de bir uygulama getirilmesini bekliyorlar.

 Yayalarımızın kaldırımlardan rahat rahat gelip, gitmeleri için Bozkır Belediyesi tarafından getirilen uygulama vatandaşlarımızı oldukça memnun ettiği görülürken, Başkan Karabulut’a da bu uygulamasından dolayı teşekkür ettiler. Vatandaşlarımız kaldırımlar tamam, sıranın araçlarını getiren ve akşama kadar yol kenarlarında park edenlerde olmalı derlerken, Bozkır Belediyesinden ve Başkan karabulut’tan bu soruna da hemen bir çözüm bulmasını istediler. 
Eski yılları hatırlayanlar ve bilenler, Bozkır Cuma Pazarına olsun diğer günlerde resmi kurumlarda işi olanlar olsun, merkepleriyle Bozkır’a gelen vatandaşlar özel kişilerin çalıştırdıkları avlulara, ahırlara, hanlara günlük 40-50 kuruş karşılığında merkeplerini bağlarlardı; yollara sokaklara bağlamazlardı ve vatandaşlarımız rahatsız olmazlardı. Dolayısıyla çarşı pazar tertemiz ve yayalar daha rahat geçerlerdi.
Eski yıllardaki insan aklı vatandaşlara saygıdan olsa gerek park sorununu böyle çözmüşler! Cuma pazarına veya diğer günlerde Bozkır’a gelen herkes gönül rahatlığıyla alışverişlerini yaparlardı. Günümüze gelince; Çok eski yıllar öncesine baka insanlarımızın ekonomik durumları da haliyle çok çok gelişti. Merkeplerin yerini araçlar/otomobiller aldı. Bu gelişmeden ziyadesiyle halk olarak bizlerde memnunuz. Fakat Bozkır’da oturan esnaflarımız olsun, vatandaşlarımız olsun herkes çarşıya arabasıyla geliyor ve akşama kadar yol kenarlarına park ediyorlar. Bu durumda dışardan gelenlerin trafik akışını zorladığı görülüyor.
Bu durumda bizlere eski yıllara bakarak sevgi ve saygıyı unuttuğumuzu gösteriyor. Herhalde ekonomik olarak çok fazla gelişmememizden dolayı olsa gerek bu durumlar. Neredeyse herkes sevgi ve saygıyı, kendinden başkasını düşünmeyen bir toplum olduğumuzu görüyoruz. 
Konu ile ilgili gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Sorkun-Der Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yurttaş; “Evet Bozkır’da otopark sorunu çok fazla, çarşı pazar her yerde motorlu taşıt var. Caddeler, sokaklar tıka basa araba dolu. Vatandaşlar yürümekte zorlanıyor. Araç sahipleri arabama bir zarar gelir mi diye tereddüt ederken; insanlar, bu sıkışıklıkta alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapamıyorlar. Bu durum, yaz aylarında da dışardan gelen gurbetçilerimizin ve yaylacıların gelmesiyle daha da artmaktadır.
Bozkır Belediyesinin kaldırımlara sınır getirmesini ve esnaflarımızın sınırı aşmamalarını, aşanlara cezai işlemlerin uygulanacağını öğrendim. Bu güzel gelişmeyi taktirle karşılıyorum.
Bozkır Belediyemizin aynı şekilde yol kenarlarına rast gele araçlarını park eden ve akşama kadar bekletenlere de yine aynı şekilde yaptırımlar getirmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın, rahat rahat hareket edip alışverişlerini yapabilmeleri için gelişmişliğimize uygun olarak otoparklar yaparak bu sorunu çözebiliriz. Bu görev de haliyle yine Bozkır Belediyesi'ne düşmektedir. Bu vesile ile gönlü güzel Bozkırlı hemşehrilerime de sağlıcakla ve mutlu kalmalarını gazeteniz Bozkır Postası aracılığıyla iletiyorum.” şeklinde konuşmalarını tamamladı.