Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Bozkır’ın güzide  yerlerinden doğa harikası olan Aygırdibi Mesire alanı;

İlçeye bağlı Karacahisar Mahallesinde bulunan Aygırdibi Mesire alanı kışıyla, yazıyla bir başka güzelliklere bürünürken, hele hele ilk bahar aylarında yeşilliğiyle, doğasıyla ve şelalesiyle bulunduğu yere daha da bir güzellik katıyor. İlk bahar ayının girmesiyle birlikte, Bozkır ile Bozkır dışından gelen ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Bozkır ilçemize bağlı doğal güzellikleriyle ilçeden ve ülke genelinden ziyaretçileri ağırlayan mesire alanı bu yılda ilk baharın gelmesiyle birlikte yoğun ziyaretçi ağırlayarak sezonu açtı. Ziyarete gelen misafirler her yıl olduğu gibi bu yılda düzenledikleri etkinliklerle renkli görüntülere sahne oluyor.  
Bölge hakkında bilgilendirmeler de bulunan Karacahisar Mahalle muhtarı Numan Şimşek her yıl yoğun rağbet gören alanın bu yılda ilk baharın gelmesiyle bölgedeki ağaçların yaprak açmasıyla birlikte piknikçiler ile doğa severler için büyük bir ilgi uyandırdığını belirtti.  
Muhtar Şimşek gazetemiz Bozkır Postası muhabirine yaptığı açıklamada; "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Aygırdibi yoğun ilgi görmeye başladı. İnşallah bu sezonda bölgemiz için çok güzel geçer. Vatandaşlarımızdan istediğim tek şey Aygırgibini nasıl bulurlarsa öyle bıraksınlar ve tertemiz bırakıp gitsinler. Yiyip içip çöpünü sağa sola atmasınlar, lütfen çöplerini çöp konteynerlerine atsınlar ve ortalığı temiz bir şekilde bırakıp gitmelerini rica ediyorum." dedi. 
Öte yandan Konya merkezinden 50 kişilik bir ekiple mesire alanına gelen Konya Yürüyüş ve Fotoğraf grubu başkanı Salim Erdal yaptığı açıklamada ise; "Biz Aygırdibi Şelalesine daha önceki yıllarda da birkaç sefer gelmiştik. Arkadaşlarımız çok istediği için grubumuzla bu yılda ilk baharın gelişiyle birlikte tekrar geldik.
Konya'dan geliyoruz burası çok beğendiğimiz bir mesire alanıdır. Turizme açık olması gerekir. Böyle bir doğa harikası olan bölgeye çok güzel bakım yapılması da gerekir. Burada bakımlar olursa turizme daha kolay açılabilir. Buraya biraz eğilinmesi lazım ve çevre düzenlenmesi gerekiyor, ama biz çok memnunuz. Burası Anadolu'nun ve orta Anadolu'nun Konya’nın gezilip görülecek yerlerinden bir yerdir. Aygırdibi şelalesine Bozkır'dan Dere'den gelebilirsiniz," şeklinde muhabirimize açıklamalarda bulundu. 
Konya'dan gelen ve gurubu öğrenen ve gezi etkinliğine Beyşehir'den katılan Beyşehir Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürlüğünden emekli ve Bozkır Postası gazetesi olarak da kendisini tanıdığımız doğa sever Halil Gümüşel; "Beyşehir ekibi olarak bugün Konya'dan gelen bir grubun geleceğini öğrendik. Salim hocamızı zaten tanıyoruz. Onları aradık ve bugün onlara eşlik ettik. Bulunduğumuz ortam çok güzel bir doğa harikası, gerçekten imkânı olan ve gelebilecek herkesin buraya gelip görmesini tavsiye ederim." ifadelerinde bulundu.